Nasza mocna strona, nasze forte, coś z czego jesteśmy dumni- infuzje smakowe, maceraty alkoholowe.

Wódka towarzyszyła ludziom od wieków. Choć wspomina się o tym rzadko, przetwory opierające się na niej, niejednokrotnie stanowiły swoisty symbol statusu gospodarza, jego kunsztu i umiejętności. Często do ich produkcji używano unikalnych składników, co dodatkowo wzmagało niepowtarzalność trunku.

Dzisiaj mamy dostęp do dobrodziejstw nowoczesnego świata i nie boimy się z nich korzystać. Wracamy do tradycyjnych technik maceracji oraz je ulepszamy. Używamy składników nieoczywistych i znajdujemy sposoby łączenia ich z wódką. Tylko tu tworzymy tak niepowtarzalne smaki.

To co dla innych jest tylko wodą ze spirytusem, dla nas jest czystym płótnem, czekającym na zręcznego artystę, z ciekawym i świeżym pomysłem na coś pysznego.

Jeszcze przed samym procesem twórczym wkładamy dużo pracy w przygotowanie składników i odpowiedniego sprzętu. Niejeden eksperyment nam się nie udał – za dużo jednej przyprawy, za mało drugiej. Dążymy do tego, żeby tworzyć najlepsze kompozycje.

Pragniemy jak najwięcej istoty i duszy składnika oddać w trunku, choćby naprawdę zazdrośnie ich strzegł.

A oto 3 nalewki, z których jesteśmy najbardziej dumni.

Lemoncake

To propozycja dla fanów lżejszych likierowych trunków. Proces jej tworzenia jest trochę bardziej złożony, nie wystarczą tylko odpowiednie proporcje. Kremowa, przygotowywana na bazie śmietanki, podbija serca ludzi szukających delikatnej kremowości oraz mniej intensywnych wrażeń związanych z mocą trunku.

Nalewka EG

Naszą wspaniałą wódkę Ostoya nasączamy odpowiednią ilością herbaty. Delikatna baza, jaką jest Wódka pszeniczna idealnie splątuje ze sobą charakterystyczny smak herbaty Earl Grey, pozostawiając przy tym jej ciekawy bergamotowy finisz. Bardzo wyrazista w zapachu. Wspaniała w każdym calu, podana na ciepło lub na zimno wykazuje się delikatną wytrawnością i złożonością.

Burak

Największe zaskoczenie dla wielu naszych gości. Bazowany na Siwusze likier buraczano-cynamonowy, o delikatnym charakterystycznym zapachu. Przepiękny rubinowy kolor, delikatny zapach cynamonu i wspaniały, korzenno-słodki smak. Zdecydowanie mocna pozycja dla ludzi szukających kompletnie nowych wrażeń i przeżyć.

Przedstawiając tutaj te 3 pozycje chcemy zaznaczyć, że powstały już nowe smaki. Obecnie jest ich ponad 30! Dzieje się to niemal codziennie, nie zatrzymujemy się, ciągle odkrywamy jeszcze więcej o Polskiej Wódce i nie tylko.

Oczywiście nie podajemy naszych infuzji tylko na czysto! Jesteśmy koktajl barem, a picie wódki na kieliszki to nie jedyna droga. Samą herbacianą wódkę możemy podać na kwaśno, słodko, wytrawnie, w wersji zimnej bądź ciepłej. Barman z pewnością pomoże wybrać najlepszą wersję dla Ciebie.

Zatem wpadnij do nas i przekonaj się, jak wiele wymiarów smaku można odkryć w ¾ Koneser Barze, gdzie teoria staje się praktyką.