3/4 Koneser Bar
3/4 Koneser Bar7 months ago
Uwaga - kwietniowy turniej dwóch koktajli wygrał... Elegancki Barman Janek ✨🍸 A dokładniej jego autorska kompozycja WILD MARTINI z infuzją trawą żubrową na Polskiej Wódce. Serdecznie gratulujemy 👏👌🤝

🎊 Gratulujemy także drugiemu śmiałkowi, który do końca dzielnie walczył o wieczną chwałę swojego koktajlu i stawiał czoła silnemu przeciwnikowi. Kto wie, może jeszcze kiedyś się spotkają? ⚔
3/4 Koneser Bar
3/4 Koneser Bar7 months ago
- Nowa pora roku, nowe orzeźwiające smaki. Co zaproponowałbyś Gościom na dobry początek wiosny? 🌼

- Dla mnie wiosna to wiadomość: coraz bliżej lato! 😄 Przygotowałbym połączenie wytrawnych smaków a la Negroni z klimatem tropików – południowe owoce, intensywne przyprawy kojarzące się z wakacjami. Idealny, odświeżający wstęp do lata 🏖

Zając #bartenderoftheday
3/4 Koneser Bar
3/4 Koneser Bar7 months ago
♻ Dzień Ziemi!

Świetna okazja, aby wypróbować nowe sposoby dbania o naszą planetę. Jednym z nich jest produkowanie mniejszej ilości śmieci i wykorzystywanie produktów w całości 🌾.

Dlatego dziś podzielimy się z Wami coraz popularniejszą ideą walki o brzydkie owoce. Po pierwsze, smak owoców niekoniecznie kształtnych i o idealnym kolorze nie różni się od smaku owoców "bez skazy" 🍊🍑🍎🍏🍐🥭🍋

Co jednak mniej oczywiste, te ogólnie "brzydkie" owoce także mogą być wykorzystane na wiele sposobów jako ozdoba koktajli. Po odpowiedniej obróbce różnica między "zwykłymi" garniszami a tymi z początkowo brzydkich owoców jest nie do odróżnienia. Koniecznie spróbujcie! 🤗